Wireless Broadband

ABCom ne pergjigje te kerkesave te Bizneseve te vogla dhe te medha per akses ne Internet me shpejtesi te larte, ofron Wireless Broadband. Wireless Broadband eshte nje sherbim me besueshmeri dhe performance te larte si dhe garantim te bandwidth-it sipas kerkesave te klientit. Mbeshtetur ne Standartin IEEE 802.11b/g, ajo ofron shpejtesi deri ne 54Mbps.

Teknologjia wireless aplikohet ne ato zona ku infrastruktura kabllore akoma nuk ka arritur. Kjo teknologji eshte shume thjesht e pershtatshme sipas kerkesave specifike qe kane klientet. Transmetimi i te dhenave realizohet me ane te valeve te radios. Kushti i vetem per realizimin e ketij sherbimi eshte se duhet te sigurohet vendi dhe pozicioni ku do te vendoset antena, pasi per te pasur sinjal te paster duhet qe fushepamja te jete e orientuar drejt nje prej pikave tona te shperndarjes.

Teknologjia qe ne perdorim eshte teknologji me moderne, Motorola Canopy.

 

Cilat jane avantazhet e kesaj teknologjie?

Performance e larte, teknologjia qe ne perdorim rrit ndjeshem kualitetin e transmetitmit te te dhenave dhe minimizon interferencat cuar ne sherbim me cilesi te larte.

Shpejtesia ne upload dhe ne download eshte mjaft e larte. Sistemi point-to-multipoint ofron shpejtesi nga 512 Kbps ne 14 Mbps dhe point-to-point nga 10Mbps ne 300 Mbps.

Siguri e larte, platforma gjithashtu ofron siguri te larte permes enkriptimit DES (Data Encryption Standard) dhe permes AES (Advanced Encryption Standard) e cila realizon enkriptim me key 128-bit e cila siguron transmetim te sigurt te te dhenave dhe besueshmeri te madhe.

E lehte ne instalim dhe konfigurim.

Problemi kryesor ne kete lidhje eshte distanca e SM nga AP, nese distanca eshte e madhe atehere do te kete nje renie te performances.Distanca midis SM dhe AP, per te cilen sherbimi ka percim te mire, eshte 7-8 Km.

Te gjitha te drejtat te rezervuara. Riprodhimi dhe shpërndarja është e ndaluar. © ABCom sh.p.k 2018

  Ne jemi në linjë - Filloni Bisedën